28-02-2017  - MCH Presse/Dansk Ride Forbund

World Cup-kvalifikation i dressur i Jyske Bank Boxen

World Cup-kvalifikation i dressur i Jyske Bank Boxen

Foto: Anna Kasprzak og Donnperignon ved EM i MCH Arena 2013 (Dansk Ride Forbund)

Jyske Bank Boxen i Herning kommer til at danne en spektakulær ramme om ridning i verdensklasse, når FEI World Cup kvalifikation i dressur og CSI3*-springning afvikles i det midtjyske i 2017 og 2018. World Cup-eventen i Herning afvikles i et samarbejde mellem Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg.

Om World Cup i Herning


Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg står bag World Cup-eventen i Jyske Bank Boxen i Herning. Nøglepersonerne i denne konstellation er de særdeles erfarne stævnearrangører Jens Trabjerg og Casper Cassøe Krüth i tæt samarbejde med DRF’s kommercielle chef, Lars Moss. Samarbejdet med MCH Messecenter Herning om afviklingen i de nye og større faciliteter i Jyske Bank Boxen giver nye og ambitiøse udviklingsmuligheder for eventen. På nuværende tidspunkt er der planlagt World Cup i dressur i 2017 og 2018, men ambitionen er, at eventen fortsættes og udvikles til også at omfatte World Cup i springning. Herning Kommune støtter også op om projektet.

De seneste ti år er FEI World Cup i dressur blevet skudt i gang i Danmark, hvor den første kvalifikation af den prestigefyldte turnering er blevet afviklet ved det store JBK Horse Show i Odense i uge 42. Men nu rykker eventen vestpå, og de næste to år er det altså i Herning, at første kvalifikation skal rides. Eventen bliver fortsat i uge 42 – skolernes efterårsferie – hvor mange ridesportsentusiaster får mulighed for at opleve dressur og spring på højeste niveau.

- Først og fremmest er det jo fantastisk, at det er lykkedes for os at bevare en World Cup i Danmark, efter at samarbejdet mellem JBK Horse Shows og Odense Kommune stoppede. Det betyder rigtig meget for sporten fremadrettet. At vi oven i købet kan afvikle World Cuppen i Herning sammen med Dansk Varmblod, som har stor erfaring fra afviklingen af deres Hingstekåring i Herning, er et tydeligt bevis på, at avl og sport har samme målsætning. Dertil må man også bare sige, at det er fantastisk, at så mange ildsjæle vil være med til at løfte den store opgave, som et World Cup-stævne er. Jeg vil gerne sige tak til vores to samarbejdspartnere, MCH og Herning Kommune for opbakningen, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Jens-Erik Majlund.

I Herning Kommune er der glæde over, at World Cup nu kommer til byen, og borgmester Lars Krarup ser frem til en festlig uge 42.

- I Herning er vi rigtig, rigtig gode til at holde store events. Med World Cup i dressur får vi endnu en stor og attraktiv begivenhed i verdensklasse. Det er til glæde for borgerne i Herning, der får mulighed for at opleve verdens bedste ryttere og heste på nærmeste hold. Og det er til gavn for de mange, der arbejder på hoteller, restauranter, i detailhandlen og alle de andre serviceerhverv i hele Midt- og Vestjylland, der nyder godt af de mange gæster, som begivenheden vil tiltrække. Med et 2017, hvor Herning i forvejen kan byde på EM i Triatlon og EM i Landevejscykling, kan vi med World Cup i dressur vist roligt sige, at vi også i år lever op til vores motto: I Herning er alle muligheder åbne, siger borgmester Lars Krarup.

Stærke kræfter bag World Cup
En af hovedkræfterne i Equitour Aalborg er Jens Trabjerg, som tidligere var en del af JBK Horse Shows, og det er glædeligt at have hans ekspertise med i ryggen, når World Cup-kvalifikationen flyttes til Herning. Ligeledes har Dansk Varmblod i forbindelse med deres hingstekåring en uvurderlig erfaring, når det kommer til at afvikle store events i Herning, og det er derfor et særdeles stærkt team, der kommer til at stå bag World Cuppen i Herning.

- I Dansk Varmblod glæder vi os over samarbejdet med Equitour Aalborg og Dansk Ride Forbund omkring World Cup-stævner i Jyske Bank Boxen. Vi ved, at store internationale stævner har en positiv effekt på ridesporten i et land, og det, som styrker sporten, ender med at styrke avlen. Vi er nu engang to sider af samme sag. Derudover har vi jo fra Dansk Varmblods side virkelig noget at komme med i denne her sammenhæng, idet vi har lavet store arrangementer i MCH siden 1980, så vores erfaring vil uden tvivl være værdifuld for projektet. Jeg håber og tror, det vil lykkes for os at etablere en mangeårig tradition med World Cup i Boxen til gavn for avl og sport, udtaler Jan Pedersen, formand for Dansk Varmblod.

Sport Event Denmark har tidligere været partner på World Cup’en i Odense, og Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, glæder sig ligeledes over, at det er lykkedes at bevare World Cup’en i Danmark.

- Der er nogle spændende perspektiver i eventen, både på den korte og lange bane, og der er ingen tvivl om, at World Cup’en og dennes afvikling i en af Danmarks store multiarenaer, Jyske Bank Boxen, vil blive et godt match, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

MCH glæder sig over, at Jyske Bank Boxen er valgt som venue for World Cup-stævnet i 2017 og 2018.

- Vi vil gerne takke arrangørerne Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund, Equitour Aalborg og Sport Event Denmark for tilliden, og vi vil gøre os umage for at skabe de optimale rammer i Jyske Bank Boxen. Vort mangeårige samarbejde med Dansk Varmblod har budt på konstant udvikling, senest da Hingstekåring og Gallashow i 2016 for første gang blev gennemført i Jyske Bank Boxen. Vi glæder os til at bygge videre på både samarbejde og erfaringer til World Cup stævnet i uge 42 med endnu flere engagerede arrangører, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.