26-09-2018  - MCH Presse

World Cup løber af stablen i efterårsferien i MCH

World Cup løber af stablen i efterårsferien i MCH

Agnete Kirk Thinggaard og Atterupgaards Orthilia er udtaget til at repræsentere Danmark ved World Cup-kvalifikationen i Jyske Bank Boxen 17.-21. oktober. Pressefoto.

650 heste indtager i efterårsferien Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning, når der er FEI World Cup-kvalifikation. Her samles nogle af verdens bedste dressurryttere i Herning for at dyste om afgørende point.

FAKTA
• 650 heste deltager
• I alt 1000 m2 ridebane
• 60 messestande
• 23 nationer samles
• Samlet præmiesum 2 mio. kroner
• 250 frivillige
• Kæmpe campingplads til deltagerne
• Jyske Bank Boxen indeholder en af verdens største indendørs ridebaner med målet 44*80 meter og med plads til 8500 tilskuere.


Uge 42 byder på den helt store hestefest i Herning, når Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning fyldes med heste, ryttere og besøgende. Det er 12. gang, at World Cup skydes i gang i Danmark, og det er anden gang, det foregår i Herning. 
 
Omdrejningspunktet for det store World Cup-stævne i Jyske Bank Boxen den 17.-21. oktober er første runde af kvalifikationen til FEI World Cup i dressur, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere rider om vigtige point.
 
To af Danmarks allerbedste ryttere har allerede meldt sig klar til at ride FEI World Cup-kvalifikation i Herning; Agnete Kirk Thinggaard og Atterupgaards Orthilia samt Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter er som de første danske ekvipager udtaget til at repræsentere Danmark ved World Cup-kvalifikationen i Jyske Bank Boxen 17.-21. oktober.
 
- Jeg har brugt hele foråret og sommeren på at få bygget Orthilia op muskelmæssigt og få styr på en masse tekniske detaljer i ridningen af hende. Jeg glæder mig til at ride i Herning, fordi det altid er et super velorganiseret stævne i flotte rammer og altid med et veloplagt publikum. Det er en stor oplevelse hver gang, og det er jeg sikker på, at det også vil være denne gang, siger Agnete Kirk Thinggaard.
 
Gratis entre til messen
World Cup-kvalifikationen krydres med Almased Dressage Amateurs, lilletursklasser i dressur samt et stort internationalt springstævne med CSI***og CSI*. Det store stævne byder også på finale i ponyspring-turneringen Nord-Vest Box Stil Cup og et show i særklasse. I Hal M i MCH Messecenter Herning kan man også finde "World Cup-messen - alt til hest og rytter", hvor der er 60 stande med et væld af nyheder og gode tilbud. 
 
Udstillerne medbringer et bredt felt af produkter lige fra foder og staldinventar til tøj og hestetrailere. Der er gratis adgang alle dage til Hal M, hvor der ud over salgsmessen med spændende stande også findes en ridebane, hvor du kan opleve forskellige springklasser op til 140 cm, juniorspringning og dressur på højt plan.
 
Fredag vil der for første gang være DWB World Cup Auction, som World Cup Herning og Dansk Varmblod har arrangeret. Her vil auktionarius svinge hammeren over topføl fredag eftermiddag. Det vil være en god blanding af spring- og dressurbetonede og udelukkende DV-registrerede føl, og primært de sent fødte føl, som ikke har været under hammeren på Dansk Varmblods Elitefølauktion i august.
 
Lørdag aften bliver en fest. Her kombineres dagens spændende konkurrenceprogram med Show Night i Jyske Bank Boxen. Aftenen byder på et væld af festlige indslag - masser af fart og bevægelse, musik og sjov. Blandt andet kan publikum opleve den danske R&B-sangerinde Ericka Jane med hits som "Favorite Lie" og "Bad like you", og så vil franske Clémence Faivre, som er Haute Ecole-træner (højere klassisk dressur) og specialist i frihedsarbejde, sammen med sine heste forbløffe publikum med sit nye show Fuego.

   
Læs mere og køb billet her