Siden 1954 har MCH skabt rammerne for unikke oplevelser, hvor mennesker trygt kan mødes. Det personlige møde er vores store passion, og vi samler årligt op mod en million mennesker på tværs af vores lokationer. Det vil unægteligt have en klimapåvirkning.
Derfor arbejder vi målrettet – med hoved, hjerte, holdninger og handlinger – for at skabe det fremtidige værtskab. Et værtskab, der imødekommer morgendagens behov. Det betyder, at vi med vores indsatser hele tiden sigter mod at være ansvarlige i både klimamæssig, social og økonomisk forstand.
Det har vi gennem mange år fokuseret på, og det vil vi fortsætte med at gøre. Læs her om vores indsatser.
ENERGI
I MCH A/S ønsker vi at tage ansvar for vores ressourceforbrug, herunder også vores brug af energi. Som et af Skandinaviens største og mest fleksible oplevelsescentre har vi meget aktivitet i vores huse; mange arrangementer og mange besøgende – og dermed et væsentligt energiforbrug.
Derfor har vi indgået et klimasamarbejde med Norlys, der betyder, at vi er CO2-neutrale på vores indkøb af el. Vi køber klimacertifikater svarende til vores årlige elforbrug og støtter således den grønne omstilling.
Samtidig holder vi et skarpt øje med vores forbrug. Det måles, monitoreres og styres gennem CTS-anlæg fra centralt hold for at minimere tomgangsforbrug. Samtidig foretager vi løbende en række energibesparende og -optimerende tiltag, der nedbringer vores forbrug og klimaaftryk.
MAD OG DRIKKE
Også inden for området ’Food & Beverage’ har MCH et stort fokus på ressourceforbrug, -spild og genanvendelighed. Med op mod 350 årlige arrangementer og titusindvis af spisende gæster kan vi ikke undgå spild i vores køkkener.
Det ønsker vi at tage ansvar for. Derfor er MCH REFOOD-certificeret. Det betyder, at vi er blandt ”de virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, som gør en aktiv indsats for at minimere madspild og støtte genanvendelse”.
Vi sorterer, monitorerer og registrerer al vores køkkenaffald i 10 fraktioner og sikrer i samarbejde med Daka ReFood, at vores organiske affald omdannes og genanvendes som biogas. Denne indsats strækker sig over alle vores lokationer og under samtlige arrangementer hos os – fra store verdensmesterskaber til mindre mødeaktiviteter.
Vi anvender udelukkende genanvendeligt plast og bionedbrydeligt emballage og papir i alle vores køkkener.
Vi prioriterer lokale, økologiske og sæsonbestemte råvarer, vi har fokus på plantebaseret kost, og vi vægter dyrevelfærd højt, når der indkøbes kød.
God overskudsmad doneres til hjælpeorganisationer, humanitære foreninger og bosteder.
PRODUKTION OG DRIFT
Hos MCH arbejder vi målrettet med at reducere vores materialeforbrug og øge vores genanvendelsesprocent. Vi genanvender alt, der giver mening enten internt eller eksternt. Flere af de materialer, vi ikke selv kan genbruge, aftages og anvendes af eksterne samarbejdspartnere.
Vores affald sorteres i op mod 13 fraktioner og varetages af miljøvirksomheden Marius Pedersen A/S. Affaldssortering sker på tværs af vores lokationer og gælder i alt fra opbygning og nedbrydning af messer samt i vores daglige drift og produktion.
Vi prioriterer i højere og højere grad digitale publikationer, og vores fysiske tryksager foregår på papir med FSC-certificering, der beror sig på ansvarlig skovdrift.
For at mindske klimaaftrykket anvender vi udelukkende eldrevne trucks i vores drift og produktion.
MCH I LOKALSAMFUNDET
I samarbejde med analysefirmaet Rambøll får vi løbende foretaget beregninger af MCH’s effekt på vores omverden. De viser blandt andet, at MCH i 2019 tilførte foreningslivet 2,1 mio. kr. til lokale klubber, foreninger og institutioner, der kvitterede med arbejdskraft fra de foreningsfrivillige.
Beregningerne fra 2019 viser også, at MCH skabte en omsætning i lokalområdet på 503 mio. kr., mens koncernens mange aktiviteter skabte 555 arbejdspladser i MCH og opland. Blandt andre beskæftiges også mange studerende på freelancebasis, og MCH bidrager derudover til uddannelsesmiljøet gennem praktikforløb, der flere gange munder ud i ansættelser.
MCH har også et langt og tæt samarbejde med Herning Kommune og Jobcenter Herning i forhold til fastholdelse af medarbejdere på arbejdsmarkedet. Vi kører praktikforløb for udsatte borgere, og vores køkkenpersonale er såkaldte oplevelsesværter for udsatte unge, der gennem praktik i vores køkkener får hjælp og guidens til at komme ind på arbejdsmarkedet. Dertil kommer, at vi er med til at sikre MCH-seniorers tilknytning til arbejdsmarkedet gennem freelanceansættelser efter efterløn eller pension.
ARBEJDSMILJØ I MCH
MCH-hjertet er med i alt, hvad virksomheden foretager sig. Det afspejler sig blandt andet i MCH’s politik om menneskerettigheder: Ingen medarbejdere, gæster eller samarbejdspartnere skal udsættes for menneskerettighedskrænkende adfærd, herunder opleve forskelsbehandling grundet køn, seksualitet, religion, race eller politisk anskuelse.
Arbejdsmiljø, -vilkår og trivsel vægtes generelt meget højt i MCH. Alle medarbejdere er ansat på overenskomster, der sikrer arbejdsforhold og gode vilkår. Arbejdspladsens faggrupper udpeger tillidsrepræsentanter, der sammen med ledelseslaget indgår i Samarbejdsudvalget, ligesom de forskellige faggrupper også er repræsenteret i Arbejdsmiljøudvalget. Dertil kommer, at der er valg af to medarbejderrepræsentanter til MCH’s bestyrelse.
I MCH tror vi på, at trivsel sikres bedst ved at have fokus på den enkelte medarbejder. Vi tager derfor altid afsæt i de ansattes individuelle behov. Vi tilbyder blandt andet nedtrapningsmodeller til senior-MCH’ere, der endnu ikke er klar til efterløn eller pension, ligesom vi tilstræber at sikre fleksibilitet for ansatte, der i perioder måtte have behov for det.