Florence McLean
Florence McLean

Florence McLean

Ondskabens psykologi

MCH Herning Kongrescenter

onsdag 12. juni 2024 kl. 19:00

 Køb billet

KR. 324,- / 374,-

UDVID OPLEVELSEN MED:

Nem Pause kr. 98,-

Køb Nem Pause nedenfor


Sådan tænker en seriemorder – foredrag om ondskabens psykologi

Hør Danmarks førende ekspert inden for psykologisk profilering af seriemordere, også kaldet ’criminal profiling’, Florence McLean fortælle om nogle af de værste serieforbrydere fra hele verden.

Under overskriften ’Ondskabens Psykologi - Seriemordere og Criminal Profiling’ vil Florence McLean, som bl.a. har arbejdet sammen med FBI, forklare, hvad arbejdsmetoden profiling går ud på, og hun vil beskrive de værktøjer, som en profiler benytter til at beskrive en gerningsmand, når hun besøger MCH Herning Kongrescenter med sit indsigtsfulde foredrag 12. juni 2024.

Når jagten går ind på en seriemorder, bruges ’criminal profiling’ bl.a. til at lave analyse af gerningsstedet, personligheds- og adfærdsanalyse samt geografisk profilering. I sit medrivende foredrag fortæller Florence McLean om dette arbejde og vigtigheden af forskellige tilgange, heriblandt viktimologi (læren om kriminalitetens konsekvenser for ofrene), og hvad de kan afsløre om morderen.

Hun ved, hvad der gør mennesker til seriemordere – og hun kender flere af dem
Cand.psych. Florence McLean, som har en Master of Science in Criminal Profiling fra Evidentia University, USA, har som led i sin forskning selv interviewet og kommunikeret med en lang række seriemordere. Hun har stadig kontakt med adskillige af dem, heriblandt flere, som i modsætning til mange andre forbrydere selv er interesseret i at forstå, hvorfor de endte med at blive seriemordere. 

Florence McLean, som også har en diplomuddannelse i Criminal Profiling og Crime Scene Analysis fra The Forensic Criminology Institute, og er certificeret i Criminal Profiling fra Heritage University, USA, er specialist i klinisk psykologi og bliver jævnligt brugt som ekspert i tv, radio, aviser og podcasts

Foredraget er ikke bare en beskrivelse af tidligere sager om seriemordere, men bliver højaktuelt og skuer ind i fremtiden. For Florence McLean stiller spørgsmålet, om vi gennem forskning i seriemordere kan forebygge og dermed forhindre nogle af de mest grusomme forbrydelser, verden desværre af og til er vidne til.

Kriminalpsykologen har skrevet bøgerne ’Ondskabens Psykologi – Profiler af Seriemordere’ og ’Seriemordere - Mennesket bag Monsteret’, som sammen med hendes aktuelle forskning om seriemordere vil ligge til grund for foredraget.

Publikum vil blive præsenteret for:

• Definitionen på seriemordere og hvordan de skiller sig ud fra andre mordere med flere mord på samvittigheden
• Criminal Profiling - med gennemgang af sager fra hele verden
• McLeans samarbejde med FBI og andre criminal profilers fra forskellige netværk
• Psykologien bag seriemordere
• Spørgsmålet: Kan vi blive bedre til at spotte og forstå potentielle seriemordere?

Få et spændende og måske skræmmende indblik i kriminalpsykologien og det forunderlige og somme tider foruroligende menneskesind med Florence McLean.