Sara Blædel
Sara Blædel

Sara Blædel

Litteratur Live m. Søren Dahl

MCH Herning Kongrescenter

mandag 25. marts 2024 kl. 19:00

 Køb billet

Kr. 300,-

UDVID OPLEVELSEN MED:

Spring køen over i baren ved at bestille Nem Pause kr. 89,-

Køb nem pause nedenfor


Oplev Danmarks krimidronning i Herning

Kom tæt på den danske succesforfatteren Sara Blædel i MCH Herning Kongrescenter 25. marts 2024, når hun medvirker i talkshowet ’Litteratur live’. Her vil samtalens mester, forfatter og radiovært (fra bl.a.Café Hack) Søren Dahl, interviewe Sara Blædel om hendes store forfatterskab og livet generelt og lede samtalen i spændende retninger. Talkshowet byder desuden på en hemmelig gæst, der bidrager med overraskende og underholdende vinkler og indgår i samtalen. Gæsten varierer fra sted til sted på ’Litteratur live’-turnéen. Måske er det en retsmediciner, en musiker, en kriminalinspektør eller en skuespiller. Kom og find ud af det.

Storsælgende og prisbelønnet krimiforfatter – trods ordblindhed

Rigtigt mange danskere har været helt opslugt af Sara Blædels medrivende og hæsblæsende historier, og hendes bøger læses verden over. Hun har solgt mere end 5 millioner bøger og er udkommet i 55 lande. Men det lå slet ikke i kortene, at Sara Blædel skulle blive en af Danmarks mest succesrige forfattere, selvom hun er datter af en skuespiller og en prisbelønnet journalist. Hun var ordblind, så hun havde aldrig forestillet sig, at hun skulle leve af at skrive. Først blev hun tjener, dernæst arbejdede hun i trykkeribranchen, men hun kunne ikke tåle de stoffer, der blev arbejdet med, og hun blev så syg, at hun var tæt på invalidepension.

Alt det til trods begyndte hun at arbejde som journalist og startede også et krimiforlag, Sara B., endda på et tidspunkt, hvor krimier slet ikke var ’på mode’. Hun fik lyst til selv at skrive en krimi, og så blev en af hendes kendteste hovedroller, Louise Rick, født. Og Sara Blædel blev bare nødt til at skrive om hende. Sara Blædel, som af mange kaldes Danmarks krimidronning, debuterede i 2004 med ’Grønt støv’, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick. Allerede næste bind i serien, ’Kald mig Prinsesse’, slog for alvor Sara Blædels navn fast som en af Danmarks førende krimiforfattere.

Siden er en lang række andre bøger og hovedpersoner kommet til, og danskerne elsker hendes historier. Læserne har fire gange kåret hende som danskernes yndlingsforfatter (Martha-prisen), ligesom hun har modtaget en lang række andre priser. Fx modtog hun i 2014 den prestigefyldte forfatterpris ’De Gyldne Laurbær’, og i 2015 blev hun tildelt ’Ordblindeprisen’. Hendes bøger er solgt i mere end fem millioner eksemplarer og er udgivet i 38 lande. Om du har læst Sara Blædels bøger og er til krimier eller ej: Det bliver en unik og spændende aften med historier og underholdning fra øverste boghylde.