SIRIUS
SIRIUS

SIRIUS

Den Umulige Historie

MCH Herning Kongrescenter

onsdag 27. september 2023 kl. 19:00

 Køb billet

kr. 290,-

UDVID OPLEVELSEN MED:

Restaurant Teater Kælderens buffet kr. 295,- eller Husets burger med sprøde pommes kr. 165,-

Køb spisning nedenfor


Instruktør om filmoptagelser i livsfarlige omgivelser: Sådan optog vi ’Sirius’

Når man ser en dokumentarfilm, overvejer man måske ikke, hvordan forholdene for optagelserne af den har været. En af de dokumentarfilm, som er filmet under særdeles vanskelige vilkår, er serien ’Sirius’ på DR1, som giver et enestående indblik i natur, historie og meget udfordrende arbejdsforhold og levevilkår i uvejsomme egne. Det kan du nu få et unikt indblik i med foredraget ’SIRIUS - DEN UMULIGE HISTORIE’.

For dokumentarserien ’Sirius’ følger den lille, danske militære specialenhed Sirius-patruljen, som højt mod nord, i den ubeboede Grønlands Nationalpark, der dækker hele Nordøstgrønland, patruljerer året rundt, om vinteren med hundeslæde. Patruljen, som består af 12 mand og cirka 69 hunde, har eksisteret siden 1950 og har til formål at håndhæve dansk suverænitet og overvåge den 16.000 km. lange, ubeboede kyststrækning. 

Dokumentation af en hverdag under meget barske vilkår

Instruktør og fotograf Lasse Rahbek, som er manden bag dokumentarfilmen om Sirius-patruljen, har filmet serien over tre år, hvor han rejste med på slæden og levede sammen med folkene fra patruljen. Hans idé var at dokumentere deres barske hverdag, hvor det dybest set er mennesket mod naturen, og det kom der en meget seværdig dokumentarserie ud af. Umiddelbart efter udsendelsen af dokumentaren var den allerede blevet set over en million gange, hvilket er helt uhørt for en dokumentar af dén art.

Nu kan du opleve instruktøren fortælle om, hvordan dokumentaren blev til. For hvordan er det at filme i 32 minusgrader og få forfrysninger? At filme mennesker i ekstreme omgivelser og sove på tværs i fodenden af Sirius-teltet? Og hvordan foregår det, når man altid skal være klar med kameraet, også når alle er trætte og pressede? 

I foredraget deler Lasse Rahbek ud af sin indsigt om at leve og filme under ekstreme forhold, og han viser behind the scenes-klip fra en forunderlig verden, hvor betingelserne er benhårde og overlevelse altid er første prioritet.
 
Du kommer helt tæt på optagelserne i det iskolde Nordgrønland, for ud over de medrivende fortællinger, byder foredraget også på billeder og filmklip. Og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål til Lasse Rahbek, som i forbindelse med dokumentaren har gjort sig mange overvejelser om mennesker, natur, filmiske greb og meget mere.

Glæd dig til en rigtig spændende aften.