Steffen Jensen
Steffen Jensen

Steffen Jensen

Livet som korrespondent i Mellemøsten

MCH Herning Kongrescenter

onsdag 19. februar 2025 kl. 19:00

 Køb billet

KR. 335,-

UDVID OPLEVELSEN MED

Nem Pause kr. 110,-

KØB NEM PAUSE NEDENFOR


Livet som korrespondent i Mellemøsten – foredrag med Steffen Jensen i Herning

Kom og vær med, når Mellemøstkorrespondent Steffen Jensen fortæller om livet som korrespondent i Mellemøsten, når han besøger MCH Herning Kongrescenter 19. februar 2025. I foredraget kommer han blandt andet ind på, hvordan det er at dække krige og konflikter, samt hvilke konsekvenser det har haft.

Et unikt indblik i Mellemøsten

Steffen Jensen fortæller personligt om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold, og han kommer i dybden med sider af situationen, som nyhederne på TV ikke giver mulighed for.

For i de fleste steder i verden er tingene, hvad de giver sig ud for at være... mere eller mindre. Ikke i Mellemøsten. Her er det som et flimrende fatamorgana. Netop som man tror, man har forstået noget, man selv lige har oplevet, så viser det sig, at det i virkeligheden er noget helt andet, der er sket. Her er intet, hvad det giver sig ud for at være. I dette område eksisterede virtual reality lang tid inden Internettet blev opfundet. Alle har deres helt egen version af virkeligheden, og side om side eksisterer forskellige udgaver af historien, som gensidigt udelukker hinanden.

Men et langt liv med at rapportere fra krige og konflikter, og ofte befinde sig i farezoner, være omgivet af menneskelig lidelse og katastrofer er ikke uden personlige omkostninger. Man kommer ikke hjem uden sår på sjæl og sind. Korrespondentens familie betaler også en høj pris.

Alt dét fortæller Steffen Jensen om i sit foredrag om jobbet som Mellemøstkorrespondent for TV2, når han gæster MCH Herning Kongrescenter 19. februar 2025.

Om Steffen Jensen

Steffen Jensen har arbejdet som Mellemøstkorrespondent for TV2/Danmark siden stationens start for mere end 30 år siden - fra Libanonkrigen i begyndelsen af 1980'erne over Det arabiske Forår til krigen imod Islamisk Stat i Mosul i Irak.