KMF 336 Åbningskoncert
KMF 336 Åbningskoncert

KMF 336 Åbningskoncert

Dansk Guld

MCH Herning Kongrescenter

lørdag 31. oktober 2020 kl. 15:00

 Køb billet

Billetterne sælges via Ticketmaster.dk samt MCH Billetsalg, Østergade 37, 7400 Herning, tlf.  9926 9999.

Standardpris kr. 225,- 
Fællesbillet til begge koncerter kr. 400,- 

Ungdomspris (unge u/25 år)  kr. 100,-
Fællesbillet til begge koncerter kr. 150,-  

Opnå en rabat ved køb af en fællesbillet - kontakt MCH Billetsalg 

 


KMF 336 - Klassisk musikfestival 

DANSK GULD – musik fra dansk guldalder af Weyse, Kuhlau og Gade

Åbningskoncerten har fået titlen Dansk Guld, og programmet består af musik fra dansk guldalder af Weyse, Kuhlau og Gade. Koncerten byder på bl.a. romancer af C.E.F. Weyse og uddrag af Friedrich Kuhlaus Elverhøj. De medvirkende solister har lokale rødder eller tilknytning til Unge Sangere i Ikast: Ulla Kudsk Jensen, Daniel Tobijanski og Mariann Mikkelsen. Sangerne akkompagneres af pianist Ulrich Stærk. Musikere fra Ensemble MidtVest spiller værker af Niels W. Gade.

 

KMF 336

Navnet KMF 336 er ikke tilfældigt, men spiller bevidst på associationen til et flynummer. Bogstaverne dækker over forkortelsen Klassisk Musik Festival, mens tallet 336 signalerer de 336 timer, festivalen varer – 14 dage x 24 timer. KMF 336 er bevægelsen hjem for de mange talenter, der vender tilbage fra den store verden for at blive hyldet på deres barndoms egn. Men det er også bevægelsen ud i verden, idet KMF 336 sætter fokus på den række af internationale talenter, der udgår fra Herning-Ikast.

BAGGRUND FOR KMF 336

Ideen til KMF 336 blev fostret i 2002, efter at lektor Aage Christiansen indså, at Ikast-Herning området igennem de sidste årtier har været rugekasse for en række af landets mest talentfulde sangere og musikere inden for den klassiske musik. I forhold til andre regioner og egne af landet, synes området omkring Herning-Ikast at besidde et særligt potent vækstlag, der i den grad ansporer til en karriere inden for klassisk musik. 

KMF 336 vil profilere Herning-Ikast som et unikt geografisk kulturområde i Jylland. Ved at sætte fokus på områdets eksport af talentfulde musikere og sangere, vil KMF 336 være med til at styrke det lokale selvværd og manifestere kommunernes identitet indadtil som udadtil. Målet er, at gøre Herning og Ikast attraktiv og levende for de borgere, der allerede bor i området og for potentielle tilflyttere – herunder også virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre kulturelle initiativer.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer