KMF 336 Åbningskoncert
KMF 336 Åbningskoncert

KMF 336 Åbningskoncert

Elverskud

MCH Herning Kongrescenter

søndag 31. oktober 2021 kl. 15:00

 Køb billet

Kr. 90,-

Børn under 15 år er gratis

Billetterne sælges via Ticketmaster.dk samt MCH Billetsalg, Østergade 37, 7400 Herning,
tlf. 9926 9999.

Bemærk - der er fri placering i salen.


Klassisk Musik Festival 336 skydes i gang i MCH Herning Kongrescenter

KMF 336 åbner 14 dages klassisk musikfestival i Herning og Ikast-Brande kommuner med Niels W. Gades berømte Elverskud.

Opførelsen byder på et stort kor og solisterne Mariann Mikkelsen (sopran), Ulla Kudsk Jensen (alt) og Daniel Tobijanski (baryton) samt Ulrich Stærk (pianist og dirigent).

Koncerten indledes med danske sange af Peter A. Heise, J.P.E. Hartmann og Niels W. Gade.

Mariann Mikkelsen, sopran
Mariann Mikkelsen er født og opvokset i Tjørring. Hun er uddannet klassisk sopran og spiller derudover keltisk harpe, klaver og tværfløjte. Deltog i KMF 336-koncerter i 2016 og 2018. I 2020 deltog hun både i åbningskoncerten og afslutningskoncerten (Tryllefløjten) og lavede desuden operaværksteder for børn. I 2021 er opgaverne bl.a. Figaros, Den Stundesløse med Operaen i Midten og Händels Messias.

Ulla Kudsk Jensen, alt
Ulla Kudsk Jensen har været tilknyttet Det Kongelige Teater. I Kasper Bech Holtens opsætning af Wagners Ringen på Operaen i København sang hun partierne som Schwertleite i Valkyrien og Flosshilde i Ragnarok. Hun er desuden efterspurgt ved koncerter i ind- og udland. Har i en årrække deltaget i Talentkonkurrencen Unge Sangere i Ikast ved koncerter, som coach og med klassisk workshop. Deltog i KMF 336's åbningskoncert i 2020.

Daniel Tobijanski, baryton
Daniel Tobijanski har været med i Herning Kirkes Drengekor og vandt i 2016 den klassiske del af Talentkonkurrencen Unge Sangere i Ikaast. Daniel studerer nu sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København under Jens Krogsgaard. Han har været solist i bl.a. Mozarts Requiem og Faurés Requiem. Deltog i KMF 336-koncerter i 2016 og 2018 og i åbningskoncerten i 2020.

Ulrich Stærk, pianist
Ulrich Stærk hører til eliten blandt skandinaviske pianister med langt over 150 koncerter om året i ind- og udland. Han er tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som associeret professor og er gæstelærer i bl.a. Paris, Hannover, Oslo, Bergen, Malmö og Göteborg – og så medvirker han ofte ved KMF 336’s koncerter som både pianist og dirigent.