Lars Lilholt
Lars Lilholt

Lars Lilholt

Solo 2024 - Siddekoncert

MCH Herning Kongrescenter

fredag 1. marts 2024 kl. 19:30

 Køb billet

KR. 370,-

UDVID OPLEVELSEN MED:

Restaurant Teater Kælderens lækre buffet kr. 325,- og Nem Pause kr. 89,-

Køb spisning og Nem Pause nedenfor


Spillemand Lilholt giver akustisk intimkoncert i Herning

Oplev Lars Lilholt, når han på sin solotour 2024 gæster MCH Herning Kongrescenter på årets første forårsdag, 1. marts 2024.

Den folkekære sanger, violinist, guitarist, komponist og tekstforfatter, som fyldte 70 i 2023, vil forkæle publikum med sange fra sit store bagkatalog i akustiske, intime og afdæmpede versioner. Med sig på scenen har Lars Lilholt kun sin faste pianist, Kristian Fogh, og de to har et særdeles godt samspil, der når langt ud over scenekanten.

Lars Lilholt er kendt og elsket for sine iørefaldende melodier, som har rødder dybt nede i både folkemusikken, rockmusikken og den klassiske musik, og for sine tekster, som er skrevet med stort talent for at bruge det danske sprog. De handler om såvel kærlighed som myter og historiske hændelser, og de har i årtier talt lige ind i danskernes hjerter. Når han fortæller sine mange historier, lytter det store publikum, for hans unikke nærvær og indlevelse på scenen går lige ind hos publikum. Det kan du også opleve i Herning.

Prisbelønnet og folkelig historiefortæller

I årevis har spillemanden fra Gammel Ry samlet alle generationer landet over til koncerter på turnéer, festivaler og meget mere. Tusindvis af danskere har sunget med på hans mange store hits, heriblandt ’Kald det kærlighed’, ’Den hvide dværg’ og ’Café måneskin’.

Lars Lilholt, der er uddannet lærer, skrev sin første sang i 1969 og skriver og udgiver stadig – han er oppe på omkring 300 af slagsen. Han har udgivet 39 albums og har solgt 2,5 millioner af slagsen. De seneste udgivelser er albummene ’De nye og de største’ (2022) og ’Decameron’ (2021).

Gennem sin lange karriere har han turneret med flere forskellige bands, heriblandt folkrock-legenderne Kræn Bysteds, Lars Lilholt Band, som har eksisteret siden 1983 og har givet tusindvis af koncerter, samt Johnny Madsen og Allan Olsen i gruppen Dalton. Sideløbende har han i alle årene optrådt som solist med akustisk guitar og i duo-sammenhæng og øvrige samarbejder, bl.a. med Shaka Loveless, Rasmus Lyberth, Poul Krebs og Oh Land.

I sin imponerende karriere, der tæller cirka 3000 koncerter, har Lars Lilholt modtaget fem Danish Music Awards som sanger og sangskriver, samt en med gruppen Dalton. Han fik i 2020 Dansk musikerforbunds hæderspris for et fornemt livslangt virke, og i 2021 blev han tildelt musikkritikernes pris Steppeulven, en pionerpris for mange aktive år på musikscenen.

Mange danskere lærte ham bedre at kende, da han i 2010 udgav sin anmelderroste og meget ærlige selvbiografi ’Drømme og Dæmoner’, som giver et enestående indblik i hans musikalske livsrejse. TV-seerne fik også lov at komme lidt tættere på den begavede og elskede musiker, da han deltog i TV2's populære program ’Toppen af Poppen’ i 2015 og 2020.

Nu har du og dine venner så muligheden for at komme helt tæt på den folkekære spillemand, når han fylder MCH Herning Kongrescenter med ord, toner og unikt nærvær.