Peter Sommer
Peter Sommer

Peter Sommer

Alene med Palle i Verden

MCH Herning Kongrescenter

torsdag 28. november 2024 kl. 20:00

 Køb billet

KR. 375,-

UDVID OPLEVELSEN MED

Restaurant Teater Kælderens lækre buffet kr. 350,- og NemPause for 98,-

Køb spisning og NemPause nedenfor


Peter Sommer er ’Alene med Palle i verden’ i Herning

Han er blevet kaldt en troubadour. Han er kendt for sin intense stemme og ærlige sange og sin finurlige leg med sproget. Nu kan Peter Sommer opleves i MCH Herning Kongrescenter. Dog ikke helt alene i verden, han har nemlig Palle med. Det drejer sig om den fremragende pianist Palle Hjorth, som akkompagnerer den stærke sangskriver, så de i fællesskab bringer lys i efterårsmørket, når de gæster Herning 28. november.

Publikum kan se frem til at opleve en perlerække af sange om livet på godt og ondt, for der er efterhånden mange at tage af i Peter Sommers imponerende bagkatalog fra de seneste 20 års musikkarriere.

Duoen vil fremføre både nye, gamle, lånte og blå sange i ekstraordinære og stærkt medrivende versioner, og det hele bliver svøbt i et ekstravagant og elegant lys- og sceneshow.

Peter Sommer og Palle Hjorth er aktuelle i den nye sæson af den populære programserie ’Toppen Af Poppen’ på TV2, hvor de fortolker sange af Anne Linnet, Medina, Jonah Blacksmith, Mekdes og Dopha og samtidigt arbejder på sange til en ny plade.

Modig og nærværende sanger med noget på hjerte

Den 49-årige sanger og sangskriver, som er opvokset i Skanderborg, har gennem årene optrådt både i bands og som solokunstner. Hans debuterede i 2004 med albummet ’På den anden side’. Han har udgivet en lang række album, som alle har en livsnerve til fælles, for som han har sagt til DR: Teksterne skal rime med det liv, som er lige ved siden af sangene.

Han er blevet hyldet og har modtaget talrige priser for sine digteriske og musikalske evner, fx til P3 Guld i 2004, hvor han vandt hovedprisen. I 2006 modtog han prisen ’Årets danske popudgivelse’ til Danish Music Awards, i 2009 høstede han tre statuetter til samme prisshow for albummet ’Til rotterne, til kragerne, til hundene’, ligesom han modtog priserne ’Årets Album’, ’Årets Sang’ og ’Årets Tekstforfatter’ ved ’Årets Steppeulv’ samme år.

Også andre udgivelser fra Peter Sommers hånd har resulteret i flotte priser og anmeldelser, og musikbladet Gaffa beskrev hans album ’Alt forladt’ (2013) som ’En modig, stærk og helstøbt plade, der sidder i kroppen længe efter endt afspilning’. Albummet resulterede i fire nomineringer ved Danish Music Awards, heriblandt ’Årets danske sangskriver’ og ’Årets danske udgivelse’.

Sammen med musikeren Simon Kvamm dannede han i 2010 duoen ’De eneste to’, og det resulterede blandt andet i et platinsælgende album af samme navn.

I 2018 spillede han en særdeles anmelderrost koncert på Orange Scene på Roskilde Festival, men publikum og anmeldere elsker også hans mere intime koncerter. Sidste års koncerter med Peter Sommer og Palle Hjorth udløste følgende roser fra anmelderne:

’Magisk makkerpar spillede lyset frem i mørket’ – seks stjerner. Fyens Stiftstidende

’Peter Sommer, der – flankeret af tangentbokseren Palle Hjorth – syntes at stå stærkere på scenen end nogensinde før … Seancen var storslået fra det øjeblik, Peter Sommer åbnede munden.’ – fem stjerner. Jyllands-Posten.

Og det er sådan, du kan opleve ham i MCH Herning Kongrescenter. Tag dine venner med til en rigtig stærk og unik oplevelse.