Rasmus Bjerg
Rasmus Bjerg

Rasmus Bjerg

John Mogensen - Så længe jeg lever turné

MCH Herning Kongrescenter

lørdag 23. november 2024 kl. 20:00

 Køb billet

KR. 320/250,-

Billetsalget starter 1. marts 2024 kl. 10.00

UDVID OPLEVELSEN MED

Restaurant Teater Kælderens buffet kr. 350,- og Nem Pause kr. 98,-

Køb spisning og Nem Pause nedenfor


Oplev Rasmus Bjerg levendegøre John Mogensen i Herning

Selvom den folkekære sanger John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående i den danske folkesjæl. Nu kan du genopleve nogle af hans største evergreens, når skuespiller og sanger Rasmus Bjerg 23. november gæster MCH Herning Kongrescenter i rollen som dansktoppens ukronede konge.

Rasmus Bjerg begejstrede anmelderne i rollen som John Mogensen i Ole Bornedals biografiske drama ’Så længe jeg lever’ (2018). Netop den film har været med til at holde kærligheden til John Mogensen varm, og flere end 400.000 danskere gik i biografen for at se filmen om sangeren, der gik bort i en alder af 48 år.

Teater, livekoncert og show skaber folkefest for hele familien

Sammen med musikerne Lars DK og Nicholas Findsen fremfører Rasmus Bjerg de største klassikere fra en af dansktoppens mest populære sangere. Forestillingen kombinerer livekoncert, teater og et spektakulært visuelt show. Det hele skaber en medrivende og smittende stemning, der giver lyst til at synge med på ’Så længe jeg lever’, ’To mennesker på en strand’ og alle de andre hits fra John Mogensen. Og trioen glæder sig:

"Det bliver en folkefest for hele familien. Det skal ikke være så pænt og fornemt, for det havde ikke været i John Mogensens ånd. Det skal være ægte", siger Rasmus Bjerg og tilføjer:

"Vi håber, John Mogensens fans vil tage børn og børnebørn med og introducere dem til den musik, der efterhånden har glædet generationer. Nu vil jeg ikke disse Adam Oehlenschläger, men jeg synes, John Mogensen har skabt nogle herligt flabede konkurrenter til Danmarks nationalsang. Du skal faktisk lede længe efter en, som ikke kan synge bare lidt med på ’Der er noget galt i Danmark’ eller ’Fut i Fejemøget’. Og det er da ret fantastisk!"

Den talentfulde multikunstner Rasmus Bjerg blev uddannet på Statens Teaterskole i 2000, og siden da har han optrådt i en lang række teateropsætninger, radioprogrammer, satireindslag, reklamer, tv-serier og film. Hans store musikalitet er kommet til udtryk ved flere lejligheder, heriblandt i julekalenderen ’Julestjerner’, filmen ’Gooseboy’ og naturligvis ’Så længe jeg lever’. Og børnene elsker ham som cirkusdirektøren i ’Cirkus Summarum’.

John Mogensen levede ikke længe, men stærkt

Sanger, sangskriver og komponist John Mogensen (1928-1977) levede et kort og omtumlet liv, men efterlod et stort aftryk og et elsket sangkatalog til eftertiden.

Han begyndte sin karriere i sangkvartetten Blue Boys i 1952, og sammen med Poul Rudi, Otto Brandenburg og Bent Werther dannede han i 1956 gruppen Four Jacks, som oplevede enorm succes. Da han i 1971 udgav singlen ’Der er noget galt i Danmark’, blev det begyndelsen på en succesfuld solokarriere. Et voksende alkoholmisbrug satte dog sit præg på sangeren og medførte flere aflyste koncerter. I 1977 døde han af et hjertestop.

John Mogensens arv er værd at hylde, og netop det bliver omdrejningspunktet denne aften i selskab med talentfulde musikere og et helt fantastisk show.

Tag venner og familie med til en unik og gennemmusikalsk aften – også dem, der endnu ikke kender John Mogensen.