EM Damehåndbold 2020
EM Damehåndbold 2020

EM Damehåndbold 2020

EHF EURO Championship

Jyske Bank Boxen

fredag 4. december - torsdag 17. decemberInfo om billetsalgsstart, priser og kategorier
oplyses senere!

 

 

 

 


Danmark har hjemmebane i Jyske Bank Boxen

Vær opmærksom på at vi kun kan garantere for gyldigheden af billetter til slutrunden, såfremt de er købt via de officielle salgskanaler som er Ticketmaster.dk og Billetsalg i MCH Herning Kongrescenter.

Om arrangementet

Fredag den 4. december 2020 går det løs i Jyske Bank Boxen igen, når Danmark spiller åbningskamp i forbindelse med EM i Kvindehåndbold. Hvem det bliver imod skal afgøres i kvalifikationen. 

Værtskabet er delt mellem Danmark og Norge. Begge lande får glæde af to grupper i indledende runde og én mellemrunde, mens kampene i finale-weekenden spilles i Oslo.

Jyske Bank Boxen bliver vært for Danmarks indledende gruppe og for mellemrunden med de bedste hold fra de to danske grupper. Arena Nord i Frederikshavn bliver andet danske spillested, hvor det er forhåndsbestemt, at Sverige får hjemmebane i Frederikshavn, såfremt de kvalificerer sig.

En stor fest
I Herning ser man frem til endnu en gang at være værter for Danmark ved et stort internationalt håndboldmesterskab, hvilket man senest var ved VM i Herrehåndbold i januar 2019, hvor det danske landshold vandt en overbevisende guldmedalje.

- Vi er stolte over, at DHF igen har valgt Herning som værtsby til en stor international slutrunde. Det bliver femte gang på 10 år, at Jyske Bank Boxen er hjemmebane for et dansk håndboldlandshold, og det er altid en fornøjelse at se det engagement som hele DHF, og ikke mindst spillerne, lægger for dagen. Vi ser frem til at huse en stor fest for mennesker fra hele landet i december 2020, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup.

Gensynet vækker naturligvis også glæde i MCH.

- Stort tillykke til DHF og Danmark med endnu en stor slutrunde. Vi elsker håndbold og mesterskaber, og glæder os over, at DHF igen viser os den tillid, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og slår fast:
- Vi glæder os til at byde både nationer og publikum velkommen, og vi vil gøre os umage for at skabe hele Danmarks hjemmebane i tæt samarbejde med DHF og Herning Kommune.

Overblik over håndboldslutrunder i Herning:

- Januar-februar 1978: VM for mænd. Det niende (indendørs) VM i håndbold og det første på dansk jord. Mesterskabet blev spillet i 23 forskellige byer fordelt over næsten hele landet, heriblandt Herning, hvor kampene blev spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning.

- December 1996: EM for kvinder. Blev spillet i fire danske byer. Blandt andet blev semifinaler, placeringskampe og finalen spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning. Her vandt Danmark over Norge.

- December 2010: EM for kvinder. Delt værtskab mellem Norge og Danmark, hvor kampene blev spillet i tre byer. Mellemrunde (gruppe 1), semifinaler, bronzekamp og finalen, hvor Norge slog Sverige, blev spillet i den nybyggede Jyske Bank Boxen.

- Januar 2014: EM for mænd. Blev spillet i fire danske byer, heriblandt Herning, som var hjemmebane for Danmarks kampe i den indledende runde og i mellemrunden. Også semifinalerne og finalen, hvor Frankrig slog Danmark, blev spillet i Jyske Bank Boxen.

- December 2015: VM for kvinder. Kampene blev spillet i fire danske byer. Danmarks kampe og finalestævnet blev spillet i Jyske Bank Boxen, hvor Norge vandt over Holland i finalen.

- Januar 2019: VM for mænd. Delt værtskab mellem Tyskland og Danmark. Jyske Bank Boxen bliver vært for 14 af de 15 kampe i Danmarks indledende gruppe, herunder fire af Danmarks fem kampe samt alle ni kampe i den danske mellemrundegruppe, placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen samt bronzekampen og finalen.

Det fulde kampprogram kendes først når kvalifikationen er spillet færdig

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer