IIHF Ishockey VM 2025
IIHF Ishockey VM 2025

IIHF Ishockey VM 2025

Verdensmesterskabet i ishockey kommer atter til Danmark

Jyske Bank Boxen

fredag 9. maj 2025 - søndag 25. maj 2025

 Køb billet

Billetsalget starter 3. oktober 2024

Campingpladser ved siden af arenaen kan bookes nu - tryk Køb Billet


GLÆD DIG TIL VM I ISHOCKEY I JYSKE BANK BOXEN

Det danske ishockeylandshold får midtjysk is under skøjterne, og Herning står klar til endnu en fantastisk folkefest, når Danmark og Sverige sammen arrangerer VM, der finder sted 9.-25. maj 2025.

Mange ishockey-fans er for længst begyndt at glæde sig til maj næste år, når Herning og Stockholm i fællesskab arrangerer VM i A-gruppen. 30 indledende kampe, heraf syv danske gruppekampe, spilles i Jyske Bank Boxen, og dermed bliver Herning centrum for de danske VM-festligheder, mens Stockholm bliver vært for den anden pulje, slutkampene og den traditionelle IIHF-kongres.

Forberedelserne er i fuld gang

Et af de helt store fokuspunkter er at sikre den bedst mulige publikumsoplevelse i Jyske Bank Boxen. Med under et år til den store ishockeyfest er forberedelserne i fuld gang – og der bliver meget at glæde sig til, når multiarenaen og området omkring forvandles til den ultimative ishockeyfest med fantastisk fanzone, formidabel stemning og feststemte, ishockeyglade fans.

Også administrerende direktør Georg Sørensen glæder sig til, at verdensmesterskabet vender tilbage til Herning:

- Vi glæder os meget til et gensyn med ishockey i Jyske Bank Boxen. Verdensmesterskabet i 2018 var en helt særlig oplevelse. Vi takker for den tillid, som MCH er blevet vist af Danmarks Ishockey Union og IIHF, og vi vil gøre os umage med igen at skabe en festlig ramme. Vi ser frem til at byde de deltagende nationer og deres mange fans velkommen i 2025.

Folkefest og legacy

I Danmarks Ishockey Union ser direktør Ulrik Larsen og formand Henrik Bach Nielsen frem til endnu et stærkt samarbejde parterne imellem.

- Jeg oplevede folkefesten i Hernings gader og stræder på nærmeste hold tilbage i 2018. Fordi byen er så relativt lille i forhold til andre normale værtsbyer, blev stemningen og sammenholdet helt specielt gennem de tre uger, hvor det meste af verden var på besøg. Solen skinnede, der blev spillet verdensklasse-ishockey, og folk havde det rart. Det glæder vi os til at opleve igen, og vi er sikre på, at Herning er klar til at løfte opgaven, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen.

VM i 2018 gav dansk ishockey et kæmpe løft. Store dele af overskuddet fra VM 2018 er gået tilbage til satsninger ude i de enkelte klubber og har ligeledes givet råd til satsninger på organisation, rekruttering og bedre vilkår til for eksempel kvindelandsholdet.

- Man taler meget om ”legacy” efter store arrangementer, og den har VM 2018 skabt ved at give tilbage til græsrødderne samtidig med, at vi har frivillige og fans, der stadig taler om de tre uger med stor glæde i stemmen. Folk har for længst meldt sig klar som frivillige igen, og det siger alt om den glæde, der var over arrangementet. Planlægningen begynder allerede nu, siger Henrik Bach Nielsen.

Frivillige strømmer til

For at gøre det hele muligt, er der brug for hjælp fra omkring 550 frivillige – bare i Herning. De frivillige er et afgørende element i afholdelsen af mesterskabet. Rekrutteringen er i gang, og er du interesseret, kan du læse mere her. Man kan som frivillig melde sig til forskellige hovedområder. Der skal f.eks. bruges folk til akkreditering, pressecentret, chauffører, publikumskontrol, fanzone, kampafvikling og en lang række andre områder. Der er med andre ord mange muligheder for at hjælpe til både før, under og efter VM-festen i Herning.