VM i herrehåndbold
VM i herrehåndbold

VM i herrehåndbold

26th IHF Men's World Championship 2019

Jyske Bank Boxen

fredag 11. januar - søndag 27. januar

 Køb billet

Beskrivelse af billetkategorier og priser findes under "Yderligere information"


Billetterne kan købes på Ticketmaster.dk, handball19.com og Billetsalg i MCH Herning Kongrescenter. Kørestolsbilletter kan købes ved at kontakte MCH Billetsalg
på tel. 9926 9708 eller billetsalg@mch.dk

Obs! Fanbuffeten i Fanzonen er udsolgt med undtagelse af 26. januar, billetter købes via ticketmaster.dk (ingen venteliste). 

Se nederst i de røde bokse information omkring kampprogram og spisemuligheder under VM i herrehåndbold.

Se praktisk info og den samlede tidsplan for VM2019 i Jyske Bank Boxen HER

 

 

 


Vær opmærksom på at vi kun kan garantere for gyldigheden af billetter til slutrunden, såfremt de er købt via de officielle salgskanaler som er Ticketmaster.dk og Billetsalg i MCH Herning Kongrescenter.

 

Tyskland og Danmark inviterer sammen til håndboldfest

Herning bliver hele Danmarks hjemmebane, når Danmark sammen med Tyskland afholder VM i Herrehåndbold 10.-27. januar 2019. IHF Håndbold VM 2019 er blandt verdens største sportsbegivenheder, og den 26. udgave til januar afholdes i et tæt værtssamarbejde mellem to af verdens største håndboldnationer – Danmark og Tyskland. Tyskland holdt deres første VM i 1938 og har siden været værter for et stort mesterskab ni gange, mens Danmark har været værter ved EM og VM syv gange. Værterne har vundet medaljer 12 gange ud af de i alt 25 tidligere verdensmesterskaber.

Slutrunden finder sted 10.-27. januar 2019 med 24 deltagende lande, som skal kæmpe om topplaceringerne i seks forskellige byer. Håndboldfesten bliver officielt skudt i gang 10. januar, når Tyskland tager imod Sydkorea ved åbningskampen i Berlin. Som værter har både Danmark og Tyskland automatisk kvalificeret sig til VM, og det står allerede nu klart, at Tyskland spiller i gruppe A, mens Danmark spiller i gruppe C. De danske håndboldherrer spiller deres første kamp i København mod Chile 10. januar, hvorefter de rykker til Herning, hvor de skal spille de resterende kampe på hele Danmarks hjemmebane i Jyske Bank Boxen. Her møder Nikolaj Jacobsens tropper Tunesien, Saudi-Arabien, Østrig og Norge i gruppe C i den indledende runde. Jyske Bank Boxen danner også rammerne for gruppe to i mellemrunden samt for både bronzekampen og den store finale, der begge spilles 27. januar. Når Danmark forhåbentlig kommer videre til mellemrunden, er det besluttet, at Danmark og Tyskland som værtslande vil spille deres kampe, 19., 21. og 23. januar. Danmark spiller her i Jyske Bank Boxen, mens Tyskland spiller i Köln.

De regerende verdensmestre fra Frankrig og de olympiske mestre fra Danmark er blot to af de hold, som håber på at gå hele vejen til januar. Sidst der var VM på tysk jord, var det tyskerne, der løb med titlen som verdens bedste, og Danmarks nordiske naboer fra Norge og Sverige har ligeledes været i storform de seneste år. Lande som Kroatien og Qatar rejser ligeledes til Danmark og Tyskland med håbet om at kunne blande sig i toppen. Der er altså lagt op til en åben og spændende slutrunde.

Om værtsnationerne

Både Tyskland og Danmark er to stolte håndboldnationer med herrelandshold, der begge ligger i top tre på IHF’s verdensrangliste. Samlet set har de to lande stor erfaring med at afholde mesterskaber: Tyskland afholdt deres første VM i 1938, og siden har de været værter for et stort mesterskab ni gange, mens Danmark har været værter ved EM og VM syv gange. Ud over kampe i Jyske Bank Boxen bliver der i Tyskland spillet i Mercedes-Benz Arena (Berlin - DE), Olympiahalle (München - DE), Barclaycard Arena (Hamborg - DE) & LANXESS Arena (Køln - DE).

At Jyske Bank Boxen danner ramme om nogle af kampene, og den afsluttende finaleweekend, hvor der spilles om placeringerne mellem verdens otte bedste nationer, det vækker naturligvis glæde i MCH:

- Vi har været Danmarks hjemmebane til tre slutrunder, og vi glæder os over, at DHF igen viser os den tillid. Vi elsker håndbold og mesterskaber og vil gøre os umage for at skabe de bedste rammer i samarbejde med DHF. Vi glæder os over, at de danske fans igen kan opleve Danmarks håndboldherrer i Jyske Bank Boxen, og til at byde både nationer og publikum velkommen, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.


Når VM fløjtes officielt i gang til januar 2019 afvikles det under det nye spillesystem med mellemrunde i stedet for knockout-fase med 1/8- og 1/4–finaler.
Baggrunden for det nye spillesystem og yderligere information kan læses her (engelsk).

 

Se praktisk info og det samlede program med åbningstider for fanzonen, kamptider og ankomstbygningen HER
 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer