Gengangere
Gengangere

Gengangere

MCH Herning Kongrescenter

fredag 12. november 2021 kl. 19:30

 Køb billet

Løssalgspris: kr. 250,-

Abonnementspris: kr. 190,-

Abonnementssalget er i gang.
Hvis ønske om abonnement, kontakt MCH Billetsalg, tlf. 9926 9999.

 

 

 

 

 


”Gengangere” - en teaterklassiker opføres i Herning

Gengangere er et stærkt og meget komplekst drama, et opgør med det stive og højborgerlige samfund og en kamp for kvindens ret til selv at bestemme over sit liv.

Stykkets omdrejningspunkt er en seksuel krænkelse. Fru Alving har for mange år siden overværet, at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving, nærmest havde voldtaget deres tjenestepige på spisestuebordet, og det er der kommet et ”uægte barn” ud af. Det skal skjules, barnet skal væk, for skammen er for stor. Nu, mange år efter kaptajnens død, beslutter Fru Alving at oprette et børnehjem i sin mands navn. Udadtil for at hædre en i offentlighedens opfattelse anstændig borger.

Nu har Fru Alving så taget kaptajn Alvings og tjenestepigens ”uægte” barn Regine til sig som ung pige i huset. Og da fru Alvings syfilissyge søn, Osvald, efter ophold i udlandet kommer hjem, og som sin far gør krænkende tilnærmelser til Regine, som jo ovenikøbet er hans halvsøster, oplever Fru Alving chokeret ”gengangeriet”. På indvielsesdagen brænder børnehjemmet ned, og da Osvalds sygdom går i udbrud, ligger hele hendes tilværelse bogstaveligt talt i ruiner.

Henrik Ibsens teaterstykke om bedrag, dobbeltmoral og hykleri fra 1881 er stadig rystende aktuelt. Det er klassisk teater, når det er bedst.

Gå ikke glip af denne internationale klassiker i MCH Herning Kongrescenter.

Manuskript: Henrik Ibsen
Medvirkende: Pia Jondal, Waage Sandø, Thomas Magnussen, Marie Sandø Jondal, Kristian Boland
Producent: Teater 2 og NørregadeTeater

Arrangør: Herning Teater
herningteater.dk - herningteater@mail.dk