Hair
Hair

Hair

MCH Herning Kongrescenter

torsdag 3. april 2025 - søndag 27. april 2025

 Køb billet

EARLY BIRD:

Køb billet i kat. A, B eller C inden 14. juni - så medfølger der et gratis program.

De første 20 VIP-kunder pr. aften får en gratis rundvisning efter forestillingen (dog ikke 3. april og 27. april)


Musicalen ’Hair’ indtager MCH Herning Kongrescenter

Der er audition til musicalen i MCH Herning Kongrescenter søndag 1. september - ønsker du at spille med i MCH’s egenproduktion, kan du læse mere og tilmelde dig her.

Næste års store MCH-egenproduktion bliver den anerkendte rockmusical 'Hair', der opsættes 3.-27. april 2025 i MCH Herning Kongrescenter. Det bliver musicalstjernen Teit Samsø i hovedrollen, og Melodi Grand Prix-stjernen SABA kan ligeledes opleves, når hun synger flere af de ikoniske sange i forestillingen.

Musicalen ’Hair’ bliver nummer 30 i rækken af egenproducerede musicals i oplevelseskoncernen, som publikum kan se frem til at overvære til april 2025. Den ikoniske forestilling opfordrer til refleksion over temaer som race, seksualitet, religion, krig og fred, og rummer blandt andre store musicalhits som 'Let the Sunshine In', 'Aquarius' og 'Easy to Be Hard'.

I MCH-egenproduktionen af 'Hair' er det Teit Samsø, som spillede Benny i 'Midt om natten' og Galileo i 'We Will Rock You', der skal spille hovedrollen som den frisindede hippie Berger, som i selskab med Claude, Sheila og de øvrige i gruppen af hippier sætter spørgsmålstegn ved den måde, vores verden er indrettet på.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2024, Saba, gør Teit Samsø selskab i egenproduktionen. Og helt ny på musicalscenen er Saba ikke - hun har tidligere spillet med i Østre Gasværk Teaters opsætning af ’Hair’ i 2023, hvor hun overtog en rolle for sin gravide tvillingesøster, og hun har dermed ganske relevant musicalerfaring at trække på. Melodi Grand Prix-stjernen glæder sig til at være en del af MCH’s musicalteam:

- Det var ikke svært at sige ja. ’Hair’ er en dejlig, vild og sjov forestilling, og den første jeg lavede. Det bliver også dejligt at komme lidt hjem - jeg har masser af gode minder fra Herning.
 

FÆLLESSKAB OG PATRIOTISME

Musicalen 'Hair' blev skabt på Broadway af Gerome Ragni og James Rado og skildrer tressernes kontraster mellem den fredselskende og mangfoldige hippiekultur og Vietnamkrigens rædsler. Musicalhits fra forestillingen tæller blandt andre 'Let the Sunshine In', 'Aquarius' og 'Easy to Be Hard', som er skrevet af Galt MacDermot. Musikken fra 'Hair' vandt en Grammy i 1969, hvor forestillingen samtidig var nomineret til den prestigefyldte Tony Award for 'Bedste forestilling'.

Siden premieren i 1967 har musicalen gennem årene i forskellige opførelser spillet for millionvis af publikummer, og for nylig har forestillingen blandt andet spillet for 85.000 i Stokholm i Sverige og efterfølgende på arenatur i hele landet.

MCH sætter løbende navne på flere roller i rockmusicalen, der har premiere 3. april 2025 og spiller til 27. april.