Næste år bliver øllet bedre
Næste år bliver øllet bedre

Næste år bliver øllet bedre

MCH Herning Kongrescenter

mandag 28. oktober 2024 kl. 19:30

 Køb billet

Løssalgspris: kr. 295,-

Abonnementspris: kr. 220,-

Bestil abonnement her 
i MCH Billetsalg eller på tlf. 9926 9999

UDVID OPLEVELSEN MED:

Nem Pause kr. 98,-

Køb Nem Pause nedenfor

 

 

 

 

 

 


Teaterstykke med Jesper Asholt og Thomas Mørk 

Oplev teaterforestillingen ’Næste år bliver øllet bedre’ – en komedie om hjemmebryg og sammenhold af Erling Jepsen 28. oktober 2024 i MCH Herning Kongrescenter. 

Der sidder to mænd i en mandehule og smager på øl… Det kunne være indledningen på en vittighed, men i Erling Jepsens Næste år bliver øllet bedre er det skam ramme alvor for de to midaldrende mænd, Orla og Jørgen. De to karakterer bliver spillet af skuespillerne Thomas Mørk og Jesper Asholt, hvortil sidstnævnte med forestillingen kan fejre sit 40-års skuespillerjubilæum.

Hjemmebryg, midtlivskrise og to gode venner
Vennerne Orla og Jørgen har i årevis arbejdet på at raffinere både vin- og ølbrygning i håb om at vinde den lokale konkurrence i hjemmebryg. Den lidenskabelige interesse for hjemmebrygning drukner hverdagens sorger og livets bekymringer om børnene, der tager afstand fra deres fædre, konerne der er utro, og cheferne der er tyranniserende. I deres iver efter at få øllet til at blive bedre end sidste år, prøvesmager de på livet løs, og snart ligner det mere en afhængighed end en hobby. 
I et bedugget øjeblik sender de hinanden på en fantasirejse til Sydfrankrig, hvor vinglasset aldrig er tomt, og kvinderne altid er varme. Virkeligheden er dog langt køligere, for det viser sig, at Orla og Jørgens øl-eventyr har ført til, at de er havnet på en afvænningsklinik.

Erling Jepsen: Manden bag fortællingen
Ligesom hans romaer er Erling Jepsens dramatik ofte præget af en underfundig og underspillet humor, selv når temaerne er alvorlige. Karaktererne vi møder gennem Jepsens spidsfindige blik, gør ikke stort væsen af sig, men de gør indtryk. Det gælder også Jørgen og Orla i denne fortælling, der muligvis befinder sig i en mandlig midtlivskrise, men holder sammen i håbet om, at ’næste år bliver øllet bedre’.

Erling Jepsen indledte sin forfatterkarriere som prisbelønnet dramatiker og er en særdeles anerkendt forfatter af prisvindende romaner såsom Frygtelig lykkelig, Den sønderjyske farm, Erna i krig og Vindueskiggeren, hvoraf flere er filmatiseret. Erling Jepsen fik sit folkelige gennembrud med den delvist selvbiografiske roman Kunsten at græde i kor, som blev filmatiseret i 2007 med netop Jesper Asholt i hovedrollen.

Manuskript: Erling Jepsen
Instruktion: Joy-Maria Frederiksen
Medvirkende: Thomas Mørk, Jesper Asholt
Producent: Folketeatret

Arrangør: Herning Teater
herningteater.dk - herningteater@mail.dk